We Are Survivors -2018

RFSL Dalarna och Hiv-Sverige når
nyanlända i rikstäckande testkampanj

Onsdagen den 11 april lanserade RFSL Dalarna och Hiv-Sverige tillsammans den rikstäckande informationskampanjen ”We Are Survivors ”  Med en resa genom sverige visar Thierry att man kan leva ett bra liv i sverige som HBTQ person och som HIV positiv. Vi belyser vikten av att testa sig för att snabbt komma i medicinering. Du blir inte utvisad för att du är Hiv positiv eller HBTQ.

 

En miljon visningar på Facebook
Kampanjen som inleddes förra året har fått stor genomslagskraft. 2015-16 års filmer visades drygt två miljon gånger på Facebook. Årets satsning är lika stor och finansieras av Folkhälsomyndigheten med syfte att få fler nyanlända att våga ta reda på sin hivstatus.

För RFSL Dalarna har kampanjen betytt mycket. Fler har fått upp ögonen för vår verksamhet och antalet nyanlända som kommer till vår samlingslokal har ökat betydligt, berättar Mats Eriksson, ordförande i RFSL Dalarna.

 

Rikstäckande kampanj på tio olika språk
Tillsammans med filmen görs även en webbplats med hivinformation. För att nå så många som möjligt i målgruppen textas alla delar i kampanjen på tio olika språk: dari, somaliska, tigrinja, thai, franska, arabiska, shona, kurmanji, engelska och svenska.

– Vi är otroligt stolta och glada över samarbetet och att kampanjen har uppmärksammats i Sverige av bl a myndigheter, målgruppen men även av organisationer i hela Norden. Den stora framgångsfaktorn är att vi har arbetat tillsammans, vi vet att initiativ som är framtagna tillsammans med målgruppen är de som verkligen ger resultat, säger Farhad Mazi Esfahani, Hiv-Sverige.

Årets kampanj ”We Are Survivors” är utvecklad tillsammans med kommunikationsbyrån Magic Circl, RFSL Dalarna, HIV-sverige, filmaren Moa Kjellstrand och Film i Dalarna

Det har varit en stor utmaning och ett utvecklande uppdrag på många sätt för oss som kommunikatörer. Att få arbeta med en så här viktig fråga har visat att vi med hjälp av kommunikation kan göra stor skillnad för många människor, säger Patrik Lindkvist, vd och creative director, Magic Circle.

Arbetsgrupp:
Mats Eriksson, ordförande och Gunvor Lindkvist, kassör, RFSL Dalarna
Farhad Mazi Esfahani, verksamhetsutvecklare Hiv-Sverige
Patrik Lindkvist och Annika Brännström, Magic Circle
Moa Kjellstran fotograf

Läs mer på wearesurvivors.se